Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Verditakst / Lånetakst / Tomtetakst

Takst over Boligeiendom:

Verditaksten inneholder detaljerte opplysinger om eiendommens tekniske verdi samt låne- og markedsverdi. Verditaksten gir de nødvendige opplysninger om eiendommen, samtidig som den gir opplysninger om dokumenter som er innhentet slik som utskrift fra grunnbok, skjøte, festekontrakter, målebrev, ferdigattester, situasjonskart, tegninger osv.
Verditaksten skal beskrive den tekniske verdien på huset, gi en markedsvurdering og en enkel beskrivelse av eiendommen. Ønskes det en grundigere undersøkelse av boligens tekniske tilstand, kan det utarbeides en boligsalgs-/tilstandsrapport.

Verditaksten er en visuell befaring, og det foretas ikke fysiske inngrep som for eksempel riving eller åpning av konstruksjoner. Normalt flyttes ikke møbler og inventar. Verditaksten er således ikke en garanti for at det ikke kan finnes skjulte feil og skader. Det foretas ikke nærmere besiktigelser av piper, ildsteder og andre branntekniske forhold. For kontroll, benytt det stedlige branntilsyn. Elektriske installasjoner inspiseres ikke

Tomtetakster

Taksering av tomter for bolig, næring og fritids boliger. Gjelder ubebygd areal.

Forhåndstakst

Forhandstakst utføres ihht. NTF´s regler, NS 3451 og NS 3940. Taksten er en forhåndsvurdering av eiendommen og gjelder før eiendommen er bebygd og opparbeidet til komplett ferdigstillelse, med offentlig brukstillatelse, og utført slik som beskrtevet i takstdokumentet. Taksten er basert på fremlagte tegninger og/eller beskrivelser, reguleringsplaner/betemmelser m.m. Forutsetningene er forhåndsvurderte og intet endelig takstresultat.

bilde

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn