Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Næringstakst

Verditakst er en vurdering av eiendommens/næringsseksjonens markedsverdi. Verditakstene utføres iht. NTFs regler, NS 3451 og NS 3940 (Norsk Standard). Taksten er kun basert på visuell befaring uten inngrep i byggverket, evt. supplert med enkle målinger.

Ved taksering av en eiendom kontrollerer den enkelte en rekke fremviste dokumenter.

Verdifastsettelsen er basert på driften av eiendommen med bl.a, gårdsregnskap, leiekontrakter, reguleringsforhold, utnyttelse, m.m. Egenleie for hele eller deler av eiendommen stipuleres, samt at det vurderes en normal stedsbetinget leie for eiendommen. Sammen med dagens realrente, og et vurdert risikotillegg blir eiendommens inntekstoverskudd nettokapitalisert.

Etter en kontantstrømanalyse beregnes en nåverdi over en lengre periode, vanligvis 10 år. Ved beregning av nåverdi tas det hensyn til inntektsutvikling, kostnadsutvikling, realavkastningskrav og diskonteringsrente. Disse verdiene blir antatt av takstmannen etter retningslinjer fastsatt av NTF. På bakgrunn av dette fastsettes verditakst for den aktuelle eiendommen.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn