Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Boligsalgsrapport / Tilstandsrapport

Boligsalgsrapporten er i prinsippet en Tilstandsrapport hvor det er lagt spesielt vekt på å fremstille de byggetekniske forhold som er særlig relevante ved eierskifte. Det understrekes at rapporten ikke erstatter selgers opplysningsplikt eller kjøpers undersøkelsesplikt, men utgjør et dokument som er ment å bidra til å øke tryggheten for alle impliserte parter.

Boligsalgsrapporten er en systematisk presentasjon av de forhold som takstmannen har observert og som, etter hans skjønn, har betydning ved eierskifte. Rapporten er likevel ingen garanti for at det ikke kan finnes skjulte feil, skader og mangler, ettersom det blant annet ikke er foretatt åpning av konstruksjoner.

Tilbakeholdt eller uriktig informasjon som har betydning for rapporten er ikke takstmannens ansvar, med mindre han ut i fra sine faglige kvalifikasjoner eller erfaring burde ha forstått at informasjonen ikke var korrekt. eiendomsmegler.

Tilstandsrapport

En tilstandsbeskrivelse skal ha til hensikt å oppfordre bruker/leser til å foreta en mere kritisk gjennomgang av de anmerkete punktene og ytterligere undersøkelser vil svært ofte være nødvendige for det elektriske anlegget (Norsk El-Takst), piper og ildsteder (kommunens brann/feiervesen) og rørledninger (TV-inspeksjon).

Tilstandsbeskrivelsen kan også være et godt verktøy for dem som ønsker å få en praktisk beskrivelse av eiendommen, som igjen kan brukes til å lage en vedlikeholdsplan, for eksempel for gjennomføring av rehabiliteringsarbeider.

For lånegivere, som vanligvis yter langsiktige lån i forbindelse med finansiering av boligkjøp og som sikrer sitt lån mot pant i boligen, er det av stor betydning at pantet er i en tilstand som gjør at pantet står seg, selv etter mange år. Det er en klar fordel for en lånsøker at tilstandsrapporten gir et godt inntrykk av bygget og at dette fremstår som normalt solid og uten alvorlige feil/mangler.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn